pondělí 14. ledna 2019

Nejočekávanější knihy roku 2019

Tak jako asi většina knihomolů, i já se ráda koukám do edičních plánů různých nakladatelství a sleduju, co kdy vychází za knihy. Některé z těchto knih si pak vytipuju k přečtení (můj kompletní seznam najdete zde) a vyhlížím je, dokud konečně nevyjdou. Mezi nimi je ale je hrstka těch, na které se těším ze všeho nejvíc. A tyto své nejočekávanější knížky bych vám dneska ráda ukázala.



První z knih, na které se nezměrně těším, je titul Kronovy děti od Pavla Bareše, druhý díl série Projekt Kronos. Ten zaznamenal v době svého vydání obrovský ohlas a i mne si tato kniha získala. A já se už nemohu dočkat, až se dočkáme dalšího dílu. Kronovy děti by měly vyjít v únoru 2019.



Obřího ohlasu, a to kladného, se u nás dočkala i Smrtka od Neala Shustermana. Zatímco jeho kniha Bez šance si získává tu kladné, tu záporné reakce, Smrtku zdá se milují všichni, komu přišla do ruky. A ani já nejsem výjimka. Stejně jako ostatní, i já se moc těším, až vyjde druhý díl - ten by u nás měl vyjít v dubnu 2019.




Další knihou, na kterou se neuvěřitelně těším, až u nás konečně vyjde, je kniha Jenom lidé, třetí díl ze série Acta Themis Sylvaina Neuvela. První dva díly se mi zapsaly pod kůži a vzhledem k tomu, jak skončil druhý díl, nutně potřebuju mít závěrečný díl této série u sebe. To čekání je fakt nervy drásající, znáte to... :-D Kniha by měla vyjít v březnu 2019.





I další kniha, na kterou se moc těším, patří do žánru sci-fi či fantasy, stejně jako výše zmíněné. Konkrétně je to fantasy - jde totiž o knihu Jiskra před branami, což je třetí díl série Jiskra v popelu od Sabyy Tahirové. Ten svět, který zde autorka vymyslela, je naprosto úžasný, i když hodně krutý. A ten příběh mne doslova pohltil. Takže třetí díl vyhlížím od první chvíle, co jsem dočetla poslední stránku dílu druhého! Jiskra před branami by měla vyjít letos v únoru.




A pak tu mám i pár knih, u kterých se mi nepodařilo zjistit podrobné informace o tom, kdy přesně by měly knihy vyjít. Spíš čas od času narážím na internetu na kusé a neurčité zprávy, že by snad tyto knihy mohly letos vyjít. Jsou to taková moje zbožná přání, aby to byla pravda, protože se už na ty knihy vysloveně třesu. Jednak je to třetí díl ze série Naslouchač od Petry Stehlíkové. I tady se autorka vyšvihla s naprosto perfektní světem, který je skvěle propracovaný. Celá tato série je návyková a já se už nemohu dočkat další knihy. Ale to asi říkám o všech knihách v tomto článku. :-D Dalším mým zbožným přáním je Clona od Samuela Bjorka - třetí díl ze série s Holgerem Munchem a Miou Krugerovou. Tyto dvě postavy jsem si hodně oblíbila a i ten syrový styl, kterým autor píše, je mi blízký a sympatický. Jsem z té série nadšená a další díl vyhlížím už kdoví jak dlouho. Tak snad se Clony letos skutečně dočkáme. Na co také čekám už kdovíjak dlouho (a nejsem určitě jediná), je závěrečný díl ze série Acta Illuminae neboli Obsidio od autorské dvojice Amie Kaufman a Jaye Kristoffa. Tahle young adult sci-fi si mne podmanila řadou věcí a jsem ráda, že si autoři dokázali udržet vysokou laťku v obou knihách. Věřím, že ani třetí díl nebude žádným zklamáním. I zde doufám, že to čekání už nebude dlouhé a my se konečně dočkáme. Mým posledním zbožným přáním je to, aby konečně také brzy vyšel další díl ze série s komisařem Luigim Ricciardim z pera Maurizia de Giovanniho. O vydání dalšího dílu z této série jsem bohužel zatím nic nezaznamenala, na rozdíl od výše zmíněných, ale kdyby další díl vyšel, byla bych neuvěřitelně šťastná!

A co vy? Také máte v merku nějakou knihu, kterou už dlouhodobě vyhlížíte, až konečně vyjde? :-)

6 komentářů:

  1. ...souhlasím s Naslouchačem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za reakci. :-) Jojo, snad se dalšího dílu Naslouchače dočkáme. :-)

      Vymazat
  2. Obsidio má vyjít 22.4. 2019 :) Už se taky těším jak malá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a moc děkuji za informaci ohledně Obsidia. Už aby byl duben! :-D

      Vymazat
  3. Ja se klepu na Oathbringera od Sandersona a novyho Scotta Lynche... Snad budou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vůbec neznám, ale podívám se na to, o co jde. :-) Tak snad i Vaše očekávané knihy vyjdou brzy a líbí se Vám!
      Díky za komentář. :-)

      Vymazat